België wint de Benelux Championship Curling 2019

Na dag 1 had Nederland een ruime voorsprong op zowel België als Luxemburg. De vraag is of Nederland dit vol zou kunnen houden aangezien de ene dag de andere dag niet is.

Het programma van dag 2 zag er net zo uit als het programma op dag 1, maar dan met andere tegenstanders. Dus in de eerste plaats werd er 4v4 gespeeld. Gevolgd door 2 doubles en het kampioenschap werd afgesloten met 4v4. Het werd uiteindelijk een spannende finale, waarbij België tijdens de laatste rond een voorsprong had van 5 punten op Nederland en 10 punten op Luxemburg. België speelde de laatste 4v4 wedstrijd gelijk en moesten daarom een draw gooien om een extra punt te verdienen en daardoor kampioen te worden. Luxemburg won de draw van België. De draw is een steen zo dichtmogelijk bij het middelpunt van de cirkel te krijgen. Elk team krijgt dan 1 steen. Dit is inclusief vegers. Luxemburg deed het iets beter, waardoor zij het extra punt kregen en Nederland hierdoor nog gelijk kon komen met België. Uiteindelijk verloren beide Nederlandse teams met de laatste steen hun wedstrijd, waardoor niet Nederland, maar België eerste werd.

Het werd dus nog een spannende finale wat uiteindelijk goed uitpakte voor België. Zij kwamen uit op 30 punten en Nederland en Luxemburg uiteindelijk beide op 21 punten. Hierbij willen wij België feliciteren met hun overwinning. Volgend seizoen komt de Benelux Championship naar Nederland. Dit zal waarschijnlijk weer in het laatste weekend van september gehouden worden. Zet dit dus goed in uw agenda, want dan kunt goede wedstrijden zien tussen landen die aan elkaar gewaagd zijn.

De Nederlandse Curling Bond wil België bedanken voor het organiseren van het kampioenschap en de Nederlandse speelsters Louisa Wortel, Shauna Kap, Lisenka Bomas, Anandi Bomas en Marit van Valkenhoef en de spelers Scott Moon, Frank Kerkvliet, Willem van Wieringen, Martijn van Katwijk  voor hun deelname aan de Benelux Championship. Ze hebben er hard voor gestreden en het zeer spannend gehouden tot het einde. Natuurlijk gaat ook de dank uit naar de deelnemers en deelneemsters uit België en Luxemburg.

Door: Jeroen Postma