WK Mixed Doubles en WK 50+ van start in Noorwegen

Stavanger in Noorwegen is van 20 tot en met 27 april het decor voor de wereldkampioenschappen in de Olympische discipline Mixed Doubles en voor het WK Senioren (50+). Bij de Mixed Doubles wordt Nederland vertegenwoordigd door vader en dochter Bob en Lisenka Bomas, onder begeleiding van bondscoach Shari Leibbrandt.

De Nederlandse afvaardiging voor het WK Senioren bestaat uit het Friese herenteam van coach Sippie Koornstra en de spelers Jan de Jong, Johannes Koornstra, Douwe Bos en Frans Boonstra. Zij nemen het allereerst in poule B op tegen Canada, Duitsland, Italië, Kazachstan, Noorwegen en Rusland. De vier poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinale en de nummers 2 en 3 van elke poule spelen een tussenronde.

Mixed Doubles is sinds vorig jaar Olympisch en betreft twee spelers (man en vrouw) die met zes stenen spelen en waarbij afwijkende regels gelden ten opzichte van de disciplines met vier spelers per team. Bob en Lisenka Bomas doen voor de tweede keer op rij mee aan het WK en hebben onder begeleiding van bondscoach Leibbrandt een gedegen voorbereiding op het toernooi gevolgd. Aan dit WK nemen 48 landen deel, verdeeld over zes poules. In poule B treedt team Bomas aan tegen Oostenrijk, Brazilië, Guyana, Hongarije, Zwitserland (maandag 22 april om 17u45 live te volgen via YouTube), Taiwan en Turkije. De eerste twee uit elke poule gaan naar de volgende ronde, evenals de vier beste nummers 3. Aanstaande zaterdag om 09:00 uur start Nederland het toernooi tegen Guyana en zondag volgt het duel met debutant Taiwan.