Vierde WK-zege voor curlingploeg

In de voorlaatste WK-wedstrijd hebben de Nederlandse curlingmannen Zuid-Korea met 8-7 verslagen en daarmee hun vierde overwinning genoteerd. Vannacht treedt Nederland nog aan tegen Canada, dat al zeker is van de play-offs.

Het team van bondscoach Shari Leibbrandt hield hekkensluiter Zuid-Korea de hele wedstrijd in bedwang en haalde in het tiende en laatste end de trekker over. Halverwege leidden de Koreanen met 4-3, maar in de tweede helft noteerde Nederland twee keer een score van 2 punten. Met een gelijke stand van 7-7 werd het laatste end aangevangen, waarin skip Jaap van Dorp en zijn teamgenoten Wouter Gösgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen de laatste en beslissende steen voor de winst mochten gooien.

Wouter Gösgens: "We dwongen Korea direct tot een foutje en konden daarna controle over de wedstrijd nemen en houden. Alle even ends en dus ook het laatste end waren daardoor voor ons. Hoewel wij ook een paar kleine fouten maakten, scoorden we op de beslissende momenten de punten."

In de laatste wedstrijd van het WK kan de Nederlandse curlingploeg met winst op gastland en recordkampioen Canada de achtste plek veilig stellen. Daarmee voldoet het team aan de criteria van NOC*NSF voor de A-status. Bij verlies tegen de Canadezen rest de tiende plaats in het klassement en dat is dezelfde klassering als vorig jaar op het WK.