Russen te sterk op WK curling

Nederland heeft op het WK curling in Canada met 7-4 verloren van Rusland en blijft daardoor achtste in het klassement. Vannacht speelt het team van bondscoach Shari Leibbrandt tegen Italië.

Direct in het eerste end namen de Russen een grote voorsprong door van Nederlandse missers te profiteren en 3 punten te scoren. Daarna slaagden de mannen onder aanvoering van skip Jaap van Dorp er niet meer in om de Russische muur te slechten. De Nederlanders werden gedwongen op hun eigen beurten telkens met slechts 1 punt genoegen te nemen, terwijl Rusland vlak voor de pauze er nog 2 noteerde. Bij een stand van 7-4 gaf Nederland voortijdig op en werd het tiende end niet meer gespeeld.

Jaap van Dorp: "onze missers in het eerste end hebben ons genekt en daarna speelden de Russen het heel sterk uit. Het was erg lastig om terug in de wedstrijd te komen." Vannacht om 03:00 staat de volgende WK-wedstrijd tegen Italië op het programma. Door de overwinningen op Olympisch kampioen Verenigde Staten, Europees kampioen Schotland en gisteren op China staat Nederland op 3 keer winst en 6 keer verlies. Om de play-offs te bereiken is een plek bij de eerste zes in het eindklassement nodig.