Duitsers slaan toe in het laatste end

In het Canadese Lethbridge hebben de Nederlandse curlers een gevoelige nederlaag tegen Duitsland moeten incasseren. Nederland leek op weg naar de zege, maar zoals zo vaak sloegen de Duitsers in extremis toe en wonnen met 7-6. Eerder op de dag wonnen de Nederlanders nog overtuigend van China met 10-5.

De wedstrijd verliep stroef voor Nederland ondanks een vroege voorsprong van 2-0 door onder andere een steal van 1 punt op de Duitse beurt. Vlak voor de pauze kwam Duitsland langszij en kort na de onderbreking keken de mannen van bondscoach Shari Leibbrandt voor het eerst tegen een achterstand aan. Nederland leek zich op tijd te herpakken en begon met een 6-4 voorsprong aan het laatste end, waarin de Duitsers genadeloos toesloegen. Met een score van 3 boekten zij hun tweede overwinning dit toernooi.

De Nederlandse curlingploeg staat na 8 wedstrijden nog immer achtste in het klassement en dat is conform de doelstelling die Leibbrandt voor aanvang van het WK formuleerde. Om 17:00 Nederlandse tijd is Rusland de volgende tegenstander.