Curlingmannen verslaan Olympisch kampioen USA

Het Nederlandse curlingteam heeft bij de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap in Canada voor een grote sensatie gezorgd. Regerend Olympisch kampioen Verenigde Staten werd met 6-5 verslagen.

Skip Jaap van Dorp, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en Wouter Gösgens namen vroeg in de wedstrijd al een 2-0 voorsprong na een steal -oftewel break- op de tweede beurt van de Amerikanen. Halverwege leidde Nederland met 3-2, maar na de rust leken de Olympische kampioenen onder leiding van John Shuster orde op zaken te stellen. In het voorlaatste end pakte het Amerikaanse team een 4-5 voorsprong. Wouter Gösgens deelde in het tiende en laatste end echter een mokerslag uit door weer twee punten te scoren en de overwinning uit het vuur te slepen.

"We hebben goede controle over de wedstrijd gehouden en het tactisch gespeeld zoals we wilden. De laatste steen was lastig, maar we hadden er alle vertrouwen in en Wouter gooide het fantastisch uit", aldus skip Jaap van Dorp. Morgen treden de mannen van bondscoach Shari Leibbrandt aan tegen regerend wereldkampioen Zweden en later op de dag tegen regerend Europees kampioen Schotland.