Team Hazerstones wint NK Curling 4v4

Zondag 24 maart was het zover en streden 4 teams op het Nederlands Kampioenschap curling 4 tegen. Naast de eer om zich een jaar lang Nederlands kampioen te noemen werd er ook nog om een andere prijs gespeeld. De nummers 1 en 2 mogen namelijk namens Nederland in september meedoen aan de Benelux Championship Cup dat dit jaar in België gespeeld zal worden.

In tegenstelling tot andere jaren wordt het NK Curling dit keer niet in 1 weekend gehouden, maar op zondag 24 maart (curling 4 tegen 4) en op zaterdag 30 maart wordt het NK Doubles gehouden.

Dit jaar streden 4 teams voor de titel NK curling 4 tegen 4. In Zoetermeer speelden alle 4 de teams tegen elkaar waarna er uiteindelijk een winnaar werd bepaald. Om 12 uur begonnen de eerste wedstrijden. De wedstrijden duurde een uur en na 2 wedstrijden was er een pauze, zodat de teams even konden bijkomen en nieuwe tactieken konden bespreken. Er deden 2 herenteams mee en 2 dames (junioren)teams mee.

De uiteindelijke winnaar werd team Hazerstones uit Zoetermeer (Bas Bennis, Frank Kerkvliet, Willem van Wieringen en Martijn van Katwijk). Op de tweede plaats eindigde het nieuwe meisjes juniorenteam van Nederland uit Zoetermeer en Heerenveen (Louisa Wortel, Shauna Kap, Lisenka Bomas, Anandi Bomas en Marit van Valkenhoef). Op de derde plaats eindige team NFSPK uit Friesland (Douwe Bos, Frans Boonstra, Jan de Jong, Johannes Koornstra en Reinder Jongsma). Op de vierde plaats eindigde team Joosten uit Utrecht (Lonneke van Dijk, Kirsten Mataheru, Ingrid van Kampen en Paulien Joosten).

Door deze uitslag zullen team Hazerstones en meisjes juniorenteam Nederland vertegenwoordigen tijdens de Benelux Champions Cup in september 2019.

Iedereen is natuurlijk van harte uitgenodigd om zaterdag 30 maart te komen kijken naar het NK Doubles in Zoetermeer. We starten de wedstrijden om 9.00 uur en zal rond 19.00 uur afgelopen zijn.