Curlingmannen voor de derde keer op rij naar WK!

De Nederlandse curlingploeg heeft zich gekwalificeerd voor het WK in Canada eind maart. Bij het kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland werd Engeland vannacht in de play-offs met 8-5 verslagen.

Skip Jaap van Dorp en zijn kompanen Wouter Gösgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen hadden halverwege deze beslissingswedstrijd al een voorsprong van 5-2. De Engelsen kwamen nog terug tot 5-4, maar Nederland vergrootte het gat vervolgens weer. Engeland gaf na het negende end op, waardoor kwalificatie voor het wereldkampioenschap een feit is. Zuid-Korea versloeg Engeland eerder al en veroverde het andere WK-ticket.

Het team van bondscoach Shari Leibbrandt speelde in Nieuw-Zeeland een ijzersterk toernooi. Hoewel in de openingswedstrijd van Engeland na verlenging werd verloren en later van Polen op dezelfde manier, groeide de ploeg en werden beslissende wedstrijden met overmacht gewonnen. De curlingmannen kunnen zich nu gaan opmaken voor hun derde WK-deelname op rij, een unicum voor Nederlandse curlers.