Curlingmannen verslaan Australië en Brazilië

De Nederlandse curlingploeg heeft op het WK-kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland met 10-5 van Australië en 10-3 van Brazilië gewonnen. Daarmee bezetten skip Jaap van Dorp en zijn teamgenoten momenteel de gedeelde derde plaats in het klassement.

Vannacht (Nederlandse tijd) werd Brazilië eenvoudig opzij gezet met 10-3 en vanochtend was Nederland met duidelijke cijfers te sterk voor de Australiërs. Bij rust leidde het team van bondscoach Shari Leibbrandt met 5-3 en vlak na de pauze noteerden de Nederlanders een vierpunter. Australië scoorde vervolgens nog twee punten, maar na het tiende punt voor Nederland gooiden de Australiërs de handdoek in de ring. Het tiende end hoefde zodoende niet meer gespeeld te worden.

In het Nieuw-Zeelandse Naseby spelen acht landen om twee startbewijzen voor het WK in Canada eind maart. Nederland verloor de openingswedstrijd van Engeland en versloeg daarna Denemarken, Brazilië en Australië. Met drie keer winst bezet het Nederlandse team momenteel samen met Nieuw-Zeeland de derde plek. Engeland en Zuid-Korea gaan aan de leiding en wonnen alle vier wedstrijden. De beste drie landen strijden woensdag om de twee WK-tickets. In 2017 en 2018 was Nederland van de partij op het wereldkampioenschap.