Curlingmannen zetten Denemarken eenvoudig opzij bij WK-kwalificatietoernooi

De Nederlandse curlingploeg heeft vannacht op het WK-kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland tegenstander Denemarken met 9-2 verslagen. De Denen gaven de strijd vlak na de pauze in het zesde end al op.

Het team van skip Jaap van Dorp keek na twee ends tegen een 2-2 gelijke stand aan, maar trok het initiatief daarna snel naar zich toe. Halverwege stond er een 7-2 voorsprong op het scorebord en een tweepunter na rust dwong de Denen tot opgave. Denemarken werd bij het laatste EK in november Europees kampioen in de B-divisie. Na de nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Engeland (9-8 na verlenging) zijn de Nederlandse curlingmannen weer volop in de race om een van de twee startbewijzen voor het WK in Canada eind maart.

Bondscoach Shari Leibbrandt en haar mannen spelen vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd de derde wedstrijd tegen Brazilië, dat zijn eerste twee duels verloor. Engeland, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland gaan aan kop met twee overwinningen, gevolgd door Polen en Nederland met beide één winstpartij. De beste drie ploegen uit de groepsfase strijden aanstaande woensdag om de twee WK-tickets.