Uitnodiging Open Zoetermeers kampioenschap Shortcurling

Dit jaar is er een primeur in Zoetermeer. Het eerste kampioenschap shortcurling zal op 3 maart in de Silverdome plaats gaan vinden.

Shortcurling is een variant op het echte curling maar dan een stuk eenvoudiger om te spelen. Daardoor is het ook uitstekend geschikt voor de niet curlers onder ons om deel te nemen.

Er zal in verschillende categorieën gespeeld worden: Leden van curlingclubs, scholenteams, bedrijven, locale politieke partijen of familie/vrienden/overige teams. Ieder team bestaat uit 4 spelers. Gemengde teams zijn toegestaan.

Iedere wedstrijd duurt maximaal 15 minuten. Je speelt gegarandeerd minimaal 5 wedstrijden per team. Per categorie is er de titel te verdienen.

Het evenement zal gehouden worden op de curlingbaan in de Silverdome. De eerste wedstrijd ronde is om 12:00 uur. De finales worden om 16:30 uur verspeeld. De prijsuitreiking is om 17:00 uur.

Aan deze kampioenschappen kunnen maximaal 36 teams deelnemen. De inschrijfkosten per team zijn € 10,00. Het inschrijfgeld zal gedoneerd worden aan een goed doel: Spieren voor spieren. Het staat de deelnemende teams vrij om een hogere bijdrage te donderen.

Deze kampioenschappen worden georganiseerd door CurlingClub Prins Willem Alexander. Omdat de club 40 jaar bestaat zal er een gratis drankje aan de deelnemers aangeboden worden.

Aanmelden kan tot uiterlijk  8 februari 2019 via een mail naar jubileum@ccpwa.nl. Meer informatie over shortcurling en een speluitleg is te vinden op de website van de club: www.ccpwa.nl