Curlingmannen naar WK-kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland

Nederland heeft op het EK Curling de laatste wedstrijd tegen Polen gewonnen met 8-3 en zich daarmee geplaatst voor het WK-kwalificatietoernooi in januari in Nieuw-Zeeland. Handhaving in de Europese A-groep is tevens een feit.

De ploeg van coach Shari Leibbrandt was in Estland oppermachtig tegen de Polen en scoorde in het tweede end al 3 punten. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Een plek bij de eerste zeven van dit EK en daarmee rechtstreeks kwalificatie voor het WK in Canada is niet meer mogelijk. Rusland legde beslag op die plek door Italië te verslaan. Skip Jaap van Dorp en zijn kompanen Wouter Gösgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen handhaven zich met de achtste plek in het eindklassement bovendien in de A-groep voor het Europees Kampioenschap volgend jaar. 

Opluchting
Van Dorp: “Het is een hele opluchting dat Rusland won van Italië en wij ons daardoor handhaven in de Europese A-groep. Dat betekent dat we volgend jaar weer betere kansen hebben op directe plaatsing voor het WK.” Coach Leibbrandt: “De jongens waren zich goed bewust van het belang van deze wedstrijd tegen Polen en hebben alle trainingsarbeid goed in de praktijk weten te brengen. Ik vind dat het team een goed toernooi heeft gespeeld, het waren een paar kleine momenten die ons in de eerste wedstrijden telkens de das om deden. Dan moet je gaan vechten. Ik ben trots dat we telkens de concentratie hebben gehouden en zijn blijven geloven in een goede afloop. Dat maakt ons richting de toekomst alleen maar sterker.”