Geen herhaling van EK-stunt tegen Zweden

Exact een jaar na de sensationele winst van de Nederlandse curlingmannen op Zweden tijdens het vorige EK heeft het team van coach Shari Leibbrandt deze stunt niet kunnen herhalen. De elfvoudig en regerend Europees kampioen, tevens de huidige wereldkampioen, versloeg Nederland met 9-5.

Na zes ends ging de ploeg onder leiding van skip Jaap van Dorp aan de leiding met 4-3 en werd de Zweden goed partij geboden. De topfavorieten voor EK-winst deelden vervolgens echter een tik uit met een score van 3 in het zevende end. In het tiende en laatste end gooide Zweden de deur definitief op slot, waardoor Nederland laatste blijft in het klassement.

WK-kwalificatie
Nu de Nederlandse heren na zeven wedstrijden bij het EK in Tallinn nog geen overwinning hebben kunnen boeken, is winst op zowel Finland als Polen in de twee resterende confrontaties cruciaal. Daarmee kan nog een plek veilig worden gesteld op het WK-kwalificatietoernooi in januari in Nieuw-Zeeland. Rechtstreekse plaatsing voor het WK, dat eind maart in Canada plaatsvindt, is uit zicht. Polen heeft een overwinning geboekt en Finland twee. De Finnen zijn woensdagmiddag om 13:00 uur Nederlandse tijd de volgende tegenstander en Polen staat donderdagochtend om 8:00 uur op het programma.