Schotland troeft curlingmannen af op EK

Bij het Europees Kampioenschap curling in Estland is het Nederlandse team er nog immer niet in geslaagd om hun eerste overwinning te boeken. De sterke Schotten keken halverwege weliswaar tegen een achterstand aan, maar trokken uiteindelijk met 8-5 aan het langste eind.

Na een score van 3 door Schotland in het eerste end kwam de ploeg van coach Shari Leibbrandt sterk terug. Vlak voor de pauze scoorden ook de Nederlanders 3 punten en daardoor gingen zij met een voorsprong van 5-4 de rust in. In de tweede helft slaagde het Nederlandse team er echter niet meer in om een score op het bord te krijgen en tapten de Schotten uit een ander vaatje. Schotland scoorde in drie ends op rij en liep uit naar 8-5.

Skip Jaap van Dorp en zijn mannen staan na zes wedstrijden onderaan de ranglijst van tien deelnemers. De eerste zeven plaatsen zich direct voor het WK in Canada aan het einde van dit seizoen, terwijl de nummers 8 en 9 een extra kwalificatietoernooi in Nieuw-Zeeland moeten spelen in januari. Later vandaag speelt Nederland nog tegen lijstaanvoerder Zweden, morgen en donderdag wachten nog de directe concurrenten Polen en Finland, die beide één overwinning hebben geboekt.