Curlingmannen bereiken halve finale Champéry Masters

Het Nederlandse curlingteam raakt in vorm voor het EK volgende maand. De ploeg van skip Jaap van Dorp bereikte de halve finale van de Champéry Curling Masters in Zwitserland. Tegen het Zwitserse team van Peter de Cruz, de latere toernooiwinnaar en nummer 10 van de wereldranglijst, werd met 8-6 het onderspit gedolven.

Het prestigieuze toernooi maakt onderdeel uit van de World Curling Tour. Behalve Team De Cruz namen onder andere ook het Noorse team van skip Walstad (nummer 11 van de wereld) en nummer 1 van de ranking, de ploeg van de Zweed Niklas Edin, deel aan de Champéry Masters. In de groepsfase wonnen de Nederlandse mannen drie van de vier wedstrijden en in kwartfinale werd het team van de Zwitser Pfister verslagen.

Jaap van Dorp, Carlo Glasbergen, Wouter Gösgens en Laurens Hoekman stonden voor aanvang van het toernooi in Zwitserland als 28e op de wereldranglijst genoteerd en nemen als landenteam de 15e plek in. De goede vorm richting het EK dat vanaf 17 november in Estland wordt afgewerkt, bleek al uit de resultaten op eerdere wereldbekertoernooien in dit prille seizoen. In Tallinn werd ook de halve finale bereikt en bij de sterk bezette Swiss Cup in Basel strandde het team van bondscoach Shari Leibbrandt in de kwartfinale. Binnenkort staat er in voorbereiding op het EK een trainingskamp in Canada en deelname aan een volgend wereldbekertoernooi aldaar op het programma.