EK 2015: Dames beginnen met zege

De Nederlandse curlingdames zijn het EK in Esbjerg begonnen met een 5-1 overwinning tegen Slowakije. Nederland scoorde met het voordeel van de laatste steen in het eerste end direct twee punten. Nadat vervolgens zowel Slowakije als Nederland een punt pakte, bleef de stand lang ongewijzigd. Na maar liefst vijf blank ends diende Nederland de genadeklap toe met een steal van twee punten in het negende end. Daar hadden de Slowaaksen, die eerder dit jaar het EK voor C-landen wonnen en daarmee promoveerden naar de B-groep, geen antwoord meer op. Vrijdag spelen de Nederlandse dames om 12.00 uur hun tweede groepswedstrijd tegen Polen.

Volg de scores live via deze link.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

EK 2015: Curlingteams klaar voor Europees kampioenschap

Op het Europees kampioenschap curling 2015, dat van 19 tot en met 28 november wordt gehouden in het Deense Esbjerg, is Nederland bij zowel de heren als de dames aanwezig. Het herenteam doet voor het eerst sinds 2010 weer mee op het hoogste niveau en mikt op een startbewijs voor het WK, en daarmee ook het Olympisch kwalificatietoernooi voor Pyeongchang 2018. De dames promoveerden vorig jaar naar de B-divisie en hopen nu de volgende stap te zetten.

Lees verder

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
post

Opnieuw succes voor curlingheren in CCT

Voor de tweede maal dit seizoen is het Nederlands herenteam tweede geworden in een toernooi in de Curling Champions Tour. Op het sterk bezette Edinburgh International Championships drong het team, dat bestaat uit Jaap van Dorp, Carlo Glasbergen, Wouter Gösgens en Laurens Hoekman, door tot de finale. Daarin bleek het Schotse team Smith met 8-5 te sterk.

  Lees verder

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail